Logo Camperpreneur

Flowcation in Wonderland

Celebrate freedom & enjoy your work

Flowcation in Wonderland

Werken in de natuur, met plezier een nieuwe dienst of product creëren voor je bedrijf, business coaching op elk gewenst moment, sparren met collega ondernemers, elkaar verder helpen, zwemmen in zee, stilletjes genieten van de zon op een terrasje, wandelen, hardop lachen om de gekste dingen....Heb je behoefte aan herbezinning op je onderneming? Misschien ben je niet meer blij hoe het loopt, of ben je toe aan een andere manier van ondernemen. Waar je nu bent is het lastig om precies te ontdekken hoe en wat je nu wilt, of zijn de verleidingen te groot om toch weer mee te gaan in de ratrace van het ‘meer meer meer’ en te hard werken.

Wil je een project afmaken dat al lang op de plank ligt maar dat je voor je uit blijft schuiven? Bijvoorbeeld een videoproject of een boek dat je wilt creëren. Maar waar je 'hier' niet aan toekomt vanwege gebrek aan focus en brandjes die je moet blussen, of omdat je maar steeds blijft twijfelen.

Of wil je gewoon ervaren wat het is om locatieonafhankelijk te werken, en te leven als een digitale nomade? Gewoon even oefenen terwijl je mij alle vragen stellen die je daarover hebt?

Misschien wil je gewoon graag een paar dagen werken op een heerlijke plek, en lol maken met andere ondernemers? Het kan allemaal.

Ik nodig je van harte uit voor een live retreat in Tarifa, Spanje. Want ik wil je heel graag laten ervaren hoe het voelt als je ‘moeten’ loslaat en begint bij ‘willen’ en kunt genieten van de vrijheid die het ondernemen je biedt.

img_1128_1_20170227_202811
img_4641_1_20170227_212835
img_2972_1_20170227_184216

Ga mee op flowcation

Laat je dagelijkse routines in je werk en je leven los en stap in het onbekende. Goed voor jou én je bedrijf. Want afstand schept ruimte en brengt een heel ander perspectief. Waar je thuis vastliep, raak je tijdens deze live retreat weer in de flow.

Alles is erop gericht om jou weer in contact te brengen met jezelf en je bezieling. En je maakt ontspannen contact met andere ondernemers die je ook veel zullen brengen, want ze zitten vaak in hetzelfde proces.

img_9783_1_20170227_203959
img_5813_1_20170227_205044
img_8032_1_20170227_213407

1-op-1 businesscoaching in de natuur

Elke dag ruim ik tijd in voor coachinggesprekken met jou en de andere deelnemers. Dan sparren we over onderwerpen die jou nauw aan het hart liggen. Bijvoorbeeld over je bezieling en hoe je op een ontspannen manier je doelen kunt bereiken.

We onderzoeken samen hoe jij van ‘moeten’ naar ‘willen’ kunt gaan. Hoe je vrijheid kunt bereiken in je werk, maar vooral ook op de weg erheen, want de reis is het doel. En hoe je dan toch een hele goede boterham verdient.

Maar we hebben het ook over heel concrete zaken, zoals voortgang van je videoproject, of je marketingplan, of hoe je locatieonafhankelijk werkt. We maken actielijsten en bespreken waarom je bepaalde dingen dan toch niet doet. Als het nodig is help ik je om je blokkades of angsten te overwinnen.

Ik geef je praktische tips en adviezen uit mijn 20-jarige ervaring als ondernemer. En natuurlijk deel ik ook mijn expertise van het leven als digitale nomade die alles heeft losgelaten en vol vertrouwen en vrij in het leven staat.

img_1069_1_20170227_202748
img_7291_1_20170227_205159
img_8892_1_20170227_184528

Feedback & mastermind

Overdag werk jij aan je eigen projecten. 's Middags kun je die - als je wilt - presenteren aan de andere deelnemers. Met hun feedback kom je een stuk verder dan alleen. Want je kunt het de volgende dag al verwerken en implementeren.

In dagelijkse mastermindsessies bespreken we je voortgang en eventuele hobbels die je tegenkomt. En natuurlijk de successen en mijlpalen die je behaalt.

Die coaching, feedback en mastermind zorgen ervoor dat je gefocust aan het werk blijft en je project echt afmaakt.

Ellen luistert met haar oren en met haar hart en haar hele lijf en dat maakt veel uit. Ik weet nog dat ik haar vertelde over een nieuwe dienst die ik graag wil verkopen aan mijn klanten. Ellen schudde haar hoofd en zei: 'Veel te ingewikkeld.' En daar zat precies mijn dilemma, ze legde meteen de vinger op de zere plek. Ik praat graag tegen haar als ik worstel met iets in mijn bedrijf. Ik kan alles met haar delen. Ellen proeft, intuïtief en zonder oordeel en geeft het terug, en dan kan ik weer verder. Heerlijk.

Bregtje de Boer- debregtjemethode.nl

Natuurlijk wel met voldoende ontspanning!

Behalve werken gaan we ook veel plezier maken. We doen spelletjes, yoga, hoelahoepen … Noem maar op. Lekker luieren in de zon. Zwemmen in zee, of yoga doen op het strand. Misschien wel kitesurfen (whoea!). Samen uit eten en één van de vele live concerten bezoeken. Digitale nomaden tegen komen en ze de hemd van het lijf vragen.

Gewoon waar jij zin in hebt. Dus doe vooral ook niets als je dat wilt. Of ga in je eentje op pad om een eind in de natuur te wandelen. Geen groepsdwang.

We bezoeken de mooiste natuurgebieden in de omgeving (en dat zijn er nogal wat!). Als je van vogelen houdt of van planten determineren, kom je absoluut aan je trekken ☺

img_7942_1_20170227_213317
img_4585_1_20170227_212819
img_9282_1_20170227_211548

Waarom het een goed idee is om mee te doen

Na een paar dagen weet ik zeker dat je een stuk beter in je vel zit. Elke dag de zon op je huid en het gekwinkeleer van de vogels in de struiken: dat doet wat met je. Je piekert minder, je slaapt beter.

Je hebt weer plezier in je werk. Je hebt weer energie en vooral ook meer (zelf)vertrouwen om nieuwe klanten aan te trekken. Je schrapt minstens de helft van je actielijst en gaat toch betere resultaten bereiken.

Aan het eind van je 'werkweek' heb je eindelijk weer geproefd hoe echte vrijheid smaakt. Hoe het voelt om lekker creatief bezig te zijn met je bedrijf, in plaats van erin te worstelen. Want dat is nergens voor nodig en dat laat ik je graag ervaren.

Na een paar dagen heb jij weer focus wat belangrijk is in het leven en in je bedrijf. Je maakt bewuste keuzes en verandert de manier waarop je werkt.

Je hebt de tijd om in alle rust aan je projecten te werken. Even geen zorgtaken, geen verplichtingen. Misschien laat je zelfs de sociale media even los, zodat je echt weer contact kunt maken met jezelf, je bedrijf, de andere ondernemers en de natuur.

Wat je ook fijn zult vinden is het samen zijn en werken met de andere deelnemers. Dit gaat zoveel verder dan netwerken! Ik verheug me al op de kruisbestuivingen die tussen jullie ontstaan. Misschien geven jullie wel presentaties aan elkaar en de ‘lokale’ digitale nomaden, of gezamenlijke webinars voor het thuisfront. Alles is mogelijk.

En had jij ook al bedacht dat je deze flowcation af kunt trekken van de belasting?

img_6966_1_20170227_203852
img_5753_1_20170227_211427
img_4715_1_20170227_204849

Je komt toch ook?

Stuur een mail naar ellen@couragecamper.com, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een gesprek per telefoon of Skype. We beginnen dan meteen met de voorpret en bovendien kun je al je eventuele vragen aan me kwijt. Ik kijk ernaar vooruit je te spreken!

PS het antwoord op je vragen vindt je misschien ook al onderaan deze pagina.

Ellen is een heel bijzondere coach. Aan het begin van mijn traject vroeg ze wat mijn intentie was en daar had ik een duidelijk idee over. Ik had een helder doel, dacht ik. Hoewel er toen al een beetje twijfel was. Die twijfel wist Ellen in een paar gesprekken al feilloos naar boven te halen. Ik ben nu halverwege het traject en heb inmiddels alles van mijn oorspronkelijke plan losgelaten. En dat voelt goed.

Hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen? Door heel goed naar mij te luisteren, haar intuïtie te volgen en mij vervolgens op basis daarvan een spiegel voor te houden. Daarbij is ze wars van de ratrace waar je als ondernemer onbewust toch in wordt getrokken, op weg naar meer geld. Ik heb daar altijd moeite mee gehad. Ik zet wel ontzettend veel stappen, maar die passen niet binnen de gangbare businesscoachtrajecten. Bij Ellen is dat geen enkel probleem, ze kijkt naar wat jij nodig hebt. Ze leert me te vertrouwen op het proces en echt vanuit mezelf te handelen.

Janin Wensink,
Boekvoorjebedrijf.nl

De organisator is Ellen de Dreu

Ellen de Dreu heeft 20 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer, waarvan de laatste 5 jaar als businesscoach. Met haar vorige bedrijf Workshoptrainer heeft zij veel ondernemers uit verschillende branches succesvol begeleid om betere ondernemers te worden. Hoewel ze geen officiële reisbegeleider is, heeft ze voldoende ervaring (waarvan 20 jaar in de horeca) om een groep ontspannen en in een goede sfeer te begeleiden. Daarnaast is ze gecertificeerd trainer/facilitator en coach. Sinds 2015 is ze onderweg met haar eigen campervan en leeft ze het leven van een digitale nomade.

'Je denkt dat je productiever bent als je elke minuut van de dag werkt, maar dat is helemaal niet waar. Even afstand nemen is veel beter. Beweging, reizen en genieten van de natuur zijn wat mij betreft essentiële elementen voor een productief leven en creativiteit in je werk. Deze manier van ondernemen is bovendien gezond. Op reis eet je beter, je beweegt meer, je hangt minder tijd voor de tv, je geniet meer frisse lucht en mooie uitzichten die goed zijn voor je ziel. En weet je dat 1 minuut lachen net zo veel ontspanning geeft als 4 uur slaap?'

img_6300_1_20170227_184430
img_3025_1_20170227_184310
img_4789_1_20170222_134708

Praktische informatie

Waar?

Een Flowcation vindt plaats op een vaste plek. In mei en juni 2017 is de plek Tarifa, in Spanje.

Tarifa staat garant voor het optimale Wonderland gevoel. Het dorp zelf is groot genoeg om van alle gemakken voorzien te zijn, en klein genoeg om steeds bekenden tegen te komen. Tarifa ligt in het hart van 2 natuurgebieden en aan de overkant kun je Marokko zien liggen. Het is een bekende plek om de vogeltrek te zien en In de straat van Gibraltar zwemmen walvissen en dolfijnen.

Je hebt hier alles om je verblijf onvergetelijk te maken: natuur, strand, lekker weer, heerlijk eten, terrasjes, gratis live concerten, yoga lessen, een bio winkel, massages, meer dan genoeg mogelijkheden om te sporten en te bewegen, een super vriendelijke lokale bevolking, en veel kitesurfers.

Tarifa is bovendien dé Europese hotspot voor digitale nomaden, wat zorgt dat er heel veel leuke ondernemers rondlopen die locatie onafhankelijk werken.

img_7975_1_20170227_213334
img_6402_1_20170227_212915
img_6825_1_20170227_211535

Wanneer is het?

Binnen de weken die daarvoor beschikbaar zijn mag je zelf weten wanneer en hoe lang je komt. Er is wel een minimum van 4 hele dagen (dus geen reisdagen) en een maximum van 10 dagen, om de groepsdynamiek goed te houden. Je betaalt per dag, met uitzondering van de reisdagen.

In Tarifa ben je van harte welkom de volgende data. Binnen deze data kun je dus zelf bepalen wanneer je komt, zodat je rekening kunt houden met je andere verplichtingen. De periodes zijn:

 • Tussen 8 mei en 23 mei
 • Tussen 8 juni en 23 juni

Tussen 23 mei en 8 juni ben ik mogelijk bij de Alp d‘Huzes in Frankrijk, waar je ook langs kunt komen. Daar hou ik je van op de hoogte.

In september organiseer ik een live retreat rond de conferentie voor digitale nomaden (DNX) in Lissabon, op 9 en 10 september. Ook daarover krijg je nog bericht.

Hoe zit het met de reis?

Je kunt zelf de reis regelen en tickets boeken. Zo ben je flexibel in je planning. Als je me van tevoren laat weten wanneer je wilt komen, kan ik je in verbinding brengen met andere ondernemers die ook willen komen. Je kunt dan samen reizen en eventueel samen een auto huren (lees meer hierover in het volgende gedeelte).

Er zijn dagelijks vluchten door Transavia naar Málaga. Je kunt hier de ticketprijzen met elkaar vergelijken. Als je ook andere vliegmaatschappijen wilt raadplegen, kijk je hier.

Er zijn verschillende mogelijkheden om van Málaga naar Tarifa. te reizen:

 • Je kunt een auto huren op het vliegveld. Regel dit dan wel van tevoren in Nederland, als je ook je ticket boekt. Dan is het wat goedkoper, en zeker erg betaalbaar. Met de auto is het 1,5 uur rijden. Rijden op Spaanse snelwegen is veel minder ingewikkeld dan rijden in Nederland, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Neem wel je navigatiesysteem mee, zodat je de weg kunt vinden. Mijn advies is om te kiezen voor de tolweg, omdat je dan veel relaxter rijdt. Neem dus ook een creditcard mee, zodat je makkelijk kunt betalen, hoewel je ook met contact geld kunt betalen. De kosten voor de tolweg zijn ongeveer 30 euro per rit.
 • Als je me laat weten wanneer je aankomt, dan kan ik op een besloten Facebook groep van de digitale nomaden vragen of er misschien iemand is die op hetzelfde moment als jij aankomt zodat je een lift kunt vragen.
 • Kijk ook eens naar de mogelijkheden van een lift met BlaBla car. Ik ken verschillende mensen die hier gebruik van maken en het werkt goed. Bovendien leer je dan meteen de lokale bevolking kennen.
 • Er is ook een busverbinding. Je bent dan ongeveer 4 uur onderweg. De bustijden vind je hier.
img_8009_1_20170227_203920
img_7046_1_20170227_184515
img_4649_1_20170227_184345

En de overnachting?

Ook de overnachting kun je zelf regelen. Ik sta zelf op de camping Rio Jara, net buiten Tarifa. Als je ook wilt kamperen, neem dan een tent mee, of huur een camper in Málaga.

Wil je liever in een woning, dan zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Ik kan voor je rondvragen bij mijn vrienden in Tarifa of zij een kamer of huis in de aanbieding hebben. Informeer even naar de mogelijkheden.
 • Zoek op Airbnb naar een kamer voor de periode dat je hier bent. Misschien kun je zelfs een heel huis delen met een andere ondernemer.
 • Kijk op internet naar de verschillende hotels, hostels en pensions. Ik weet uit ervaring dat Surfers Residence mooie kamers biedt. Hostel La Cocotera is de plek waar ook de co-working space is. Let er wel op dat je hier je kamer en badkamer deelt met andere mensen, en dat zij mogelijk wel gewoon op vakantie zijn.

Is er wel WiFi?

Kijk even of je op je eigen abonnement een (tijdelijke) dekking voor het buitenland kan aanvragen. Soms kun je voor reen paar euro per dag al op je telefoon met dataroaming van het lokale 4G netwerk gebruik maken.

Er zijn 2 co-working spaces in Tarifa. De ene is in La Cocotera. Zij vragen 10 euro per dag. De andere is nieuw en moet ik nog even uitzoeken.

Verder hebben alle cafe’s en restaurants internet. Als je wat te drinken en te eten bestelt, kun je er rustig een hele dag aan het werk. Het zijn over het algemeen heerlijke werkplekken; als je komt zal ik je er meer over vertellen.

Wat is je investering?

De investering voor deze flowcation kost 97 euro ex BTW,

Dit is inclusief:

 • Dagelijks 1 uur business coaching en natuurlijk alle goede gesprekken over ondernemen en het leven en vrijheid en vertrouwen en nog veel meer.
 • Dagelijkse mastermind & netwerk sessies met de andere ondernemers.
 • Reisbegeleiding en hulp bij het Spaans. Ik wijs je de mooiste plekjes, breng je in contact met alle leuke activiteiten en ben tijdens je hele verblijf het aanspreekpunt en je vraagbaak.
 • Een onbetaalbare ervaring waar je nog jaren met veel plezier op terug kijkt.
 • Een nieuwe aftrekpost voor de belastingdienst (die dus mee betaalt aan jouw heerlijke verblijf).

En exclusief:

 • Je reis heen en terug. Hoe duur dat is kun je voor een groot deel zelf bepalen, maar de voor een vlucht naar Málaga ben je met een beetje geluk voor een paar tientjes al klaar.
 • Eten & drinken. Let wel, dat is allemaal veel goedkoper dan in NL. Een goede kop koffie kost hier met enige moeite 1,20 euro. Je kunt geweldige maaltijden krijgen voor nog geen 10 euro. Boodschappen zijn zo’n beetje de helft van wat je daar in NL voor betaalt.
 • Sporten, yoga lessen, kittesurf lessen…..

De kleine lettertjes

Die zijn er nauwelijks. Als je komt, dan betaal je voor elke volledige dag dat je er bent (reisdagen hoef je dus niet te betalen, ook al arriveer je om 6 uur ’s morgens). Als je vertrekt, dan betaal je niet meer. Als je eerder vertrekt dan gepland vind ik dat jammer, maar ook dan hou je gewoon op met betalen.

Tevredenheidsgarantie

En wat nu als blijkt dat je het toch net leuk vindt? Dan ga je gewoon weer naar huis. Ik beloof je dat je alleen de dagen betaalt die je echt meereist.

Je komt toch ook?

Stuur een mail naar ellen@couragecamper.com of vul het formullier hieronder in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een gesprek per telefoon of Skype. We beginnen dan meteen met de voorpret en bovendien kun je al je eventuele vragen aan me kwijt. Ik kijk ernaar vooruit je te spreken!

*
*
*
Aanmelden

nieuwsbrief

Ontvang gratis Courage Camper inspiratie